Skip to Content

On the Internet

By Hubert L. Dreyfus

Translated by Vertaling: Ruud van der Plassche

Routledge – 2002 – 144 pages

Series: Routledge filosofie

Purchasing Options:

  • Add to CartPaperback: $19.95
    978-0-415-27751-8
    March 27th 2002

Description

Internet is een van de eerste boeken waarin het filosofische inzicht -van Plato tot Kierkegaard - betrokken wordt op het debat over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het internet.

Dreyfus laat zien dat de onstoffelijke, 'vrij zwevende' websurfer zijn oorsprong vindt in Descartes' scheiding van geest en lichaam, en hoe Kierkegaards inzichten in de opkomst van het moderne leespubliek vooruitlopen op de nieuwsgierige, maar elk risico vermijdende internet-junkie. Uitgaande van recente onderzoeken naar het isolement dat veel internetgebruikers ervaren, toont Dreyfus aan hoe het internet, door zijn nadruk op privé-ervaringen, gebruikers berooft van wezenlijke, belichaamde vermogens zoals vertrouwen, stemmingen en betrokkenheid bij met anderen gedeelde lokale aangelegenheden. Internet is verplichte kost voor iedereen die on line is en is geïnteressseerd in onze plaats in de 'e-revolutie'.

Name: On the Internet (Paperback)Routledge 
Description: By Hubert L. DreyfusTranslated by Vertaling: Ruud van der Plassche. Internet is een van de eerste boeken waarin het filosofische inzicht -van Plato tot Kierkegaard - betrokken wordt op het debat over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het internet.Dreyfus laat zien dat de onstoffelijke, 'vrij...
Categories: Philosophy of Technology, World Wide Web & Internet