Skip to Content

Geloof

By Slavoj Zizek

Translated by Vertaling: Guus Houtzager

Routledge – 2002 – 192 pages

Series: Routledge filosofie

Purchasing Options:

  • Add to CartPaperback: $19.95
    978-0-415-28216-1
    March 20th 2002

Description

Hoe kunnen we nog geloven en regels hebben in dit postmoderne tijdperk waarin naar verluidt niets is om in te geloven en geen regels zijn. De beroemde filosoof en onstuitbaar cultuurcriticus Slavoj Zizek daagt iedereen uit in dit overtuigende en adembenemende nieuwe boek.

In Geloof, dat van 'cyberspace-denken' tot de paradox van het 'westerse boeddhisme' gaat, legt Zizek de vooronderstellingen bloot achter de manier waarop we gewoonlijk over geloof denken, met name in judaïsme en christendom. Door de zogenaamde authenticiteit van het religieuze geloof tegen een kritisch licht te houden en te putten uit psychoanalyse, film en filosofie, laat hij op schokkende wijze zien dat de basis van onze fundamenteelste overtuigingen minder rotsvast is dan wij denken.

Reviews

'An honest and admirable meditation on what belief may mean today.' - Times Literary Supplement

Name: Geloof (Paperback)Routledge 
Description: By Slavoj ZizekTranslated by Vertaling: Guus Houtzager. Hoe kunnen we nog geloven en regels hebben in dit postmoderne tijdperk waarin naar verluidt niets is om in te geloven en geen regels zijn. De beroemde filosoof en onstuitbaar cultuurcriticus Slavoj Zizek daagt iedereen uit in dit overtuigende en...
Categories: Continental Philosophy, Structuralism, Post-Structuralism, Postmodernism, Cultural Theory