Skip to Content

Humor

By Simon Critchley

Translated by Gertjan Cobelens

Routledge – 2002 – 144 pages

Series: Routledge filosofie

Purchasing Options:

  • Add to CartPaperback: $21.95
    978-0-415-30656-0
    November 20th 2002

Description

Humor is een fascinerend, prachtig geschreven en komisch boek over wat homor ons kan vertellen over onze menselijke natuur.

Van de oudheid tot aan de moderne tijd en puttend uit het werk van een breed scala aan auteurs, in het bijzonder Swift, Sterne, Shaftesbury, Bergson, Beckett en Freud, keert Humor het komische binnenstebuiten en onthult ons een smakelijk inzicht in wat we grappig vinden. Humor beantwoordt vragen zoals: "Waarom lijden komieken aan depressies", "Waarom lachen we zo vaak om dieren" en "Wat gebeurt er in racistische en seksistische humor".

Humor zal niet alleen de lezers uit een reeks van disciplines zoals filosofie, theologie, literatuurwetenschap, psycholanalyse, geschiedenis en antropologie aanspreken, maar ook zeer tot de verbeelding spreken van een ieder met een gevoel voor humor - ieder van ons dus, hopelijk.

Name: Humor (Paperback)Routledge 
Description: By Simon CritchleyTranslated by Gertjan Cobelens. Humor is een fascinerend, prachtig geschreven en komisch boek over wat homor ons kan vertellen over onze menselijke natuur.Van de oudheid tot aan de moderne tijd en puttend uit het werk van een breed scala aan auteurs, in het bijzonder Swift, Sterne,...
Categories: Introductory Philosophy, Continental Philosophy, Philosophy of Human Nature